Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Αν ζω μέσα στην κατανόηση, μαθαίνω να έχω υπομονή.

Αν ζω μέσα στη δικαιοσύνη, μαθαίνω να είμαι δίκαιος.

Αν ζω μέσα στην ασφάλεια, μαθαίνω να πιστεύω.

Αν ζω μέσα στην κριτική, μαθαίνω να κατακρίνω.

Αν ζω σε εχθρικό περιβάλλον, μαθαίνω να καβγαδίζω.

Αν ζω μέσα στην ντροπή, μαθαίνω να αισθάνομαι ένοχος.

εικόνα από  την google

Η 20ή Νοεμβρίου, επέτειος της υιοθέτησης από τον ΟΗΕ της «Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού» το 1959 και της «Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού» το 1989, έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού». Η ημέρα αυτή προτάθηκε να γιορτάζεται με τρόπο και σε ημερομηνία που η κάθε χώρα έκρινε κατάλληλα. Έτσι η «Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού» γιορτάζεται σε διαφορετικές ημερομηνίες ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα γιορτάζεται την 11η Δεκεμβρίου – γενέθλια ημέρα της UNICEF.Η ημέρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά και τη νεολαία.

Ο  εορτασμός αφορά όλους μας που καλό είναι να μη ξεχνάμε πως κάποτε υπήρξαμε κι εμείς παιδιά.. Η «Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού» μας θυμίζει ότι τα παιδιά είναι σημαντικά και πολύτιμα μέλη της κοινωνίας που χρειάζονται την αγάπη μας αλλά και το σεβασμό μας για να αναπτύξουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους. Ας μάθουμε να τα ακούμε με προσοχή, να «βλέπουμε» με τα μάτια τους, να αναγνωρίζουμε τη μοναδικότητά τους και να τα αφήνουμε να μας καταπλήσσουν καθημερινά!

Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού βρίσκει τα παιδιά στη χώρα μας να αντιμετωπίζουν μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Πολλά  από  αυτά να  ζουν κάτω από  το  όριο της  φτώχειας, χωρίς  πολλές  φορές  τα  απαραίτητα. Οφείλουμε  λοιπόν  όλοι  εμείς   να  βρισκόμαστε  δίπλα  τους  και  να  τα  στηρίζουμε  με  όλες  μας  τις  δυνάμεις .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s