Η φωτογραφία της ημέρας – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ANAPIRIA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου του 1992 μετά  από  απόφαση της Γεν.  Συνέλευσης  του  ΟΗΕ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ”
Τα  άτομα με αναπηρία  αγωνίζονται για την προστασία των δικαιωμάτων τους και μια ζωή επί ίσοις όροις.  Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΘΕΑ, στην Ελλάδα το 10% του πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία σε μία εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης και τη στιγμή, μάλιστα, που το μέσο οικογενειακό εισόδημα των νοικοκυριών τους είναι χαμηλότερο από τα υπόλοιπα. Το κόστος διαβίωσης των ΑμεΑ για μια αξιοπρεπή ζωή, είναι 3πλάσιο βάση στατιστικών ερευνών. 185.000 ΑμεΑ βρίσκονται χωρίς εκπαίδευση και Υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται. Με πρόσχημα την «οικονομική κρίση», γίνονται περικοπές επιδομάτων και συντάξεων των ΑμεΑ, σταματούν οι πληρωμές σε φάρμακα, θεραπείες και αναπηρικά βοηθήματα, μειώνεται η χρηματοδότηση των Κέντρων Εκπαίδευσης & Κατάρτισης με αποτέλεσμα το κλείσιμο ή τη συρρίκνωση των Υπηρεσιών, απολύονται εργαζόμενοι….
Το 7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Το 80% κατ’ εκτίμηση ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s