ΓΛΩΣΣΑ: Ενότητα 4 – Διατροφή «Συνταγές μαγειρικής»

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ


 

Μία συνταγή μαγειρικής είναι χωρισμένη σε δύο μέρη :

Στα υλικά, όπου μας δίνει συνήθως και τη δοσολογία, δηλ. την ποσότητα κάθε υλικού που χρειάζεται.

Και στην εκτέλεση, όπου μας περιγράφει τη διαδικασία μαγειρέματος βήμα προς βήμα. Πολλές φορές δίνουν και έξτρα πληροφορίες που αφορά το χρόνο ψησίματος, τον αριθμό ατόμων που αντιστοιχούν οι αναλογίες κλπ.

ΚΛΙΚ ——->>>>

SYNTAGES1

Αυγόπιτα

aygopita-apo-bitam

Μια διαφορετική πίτα!

 Υλικά (6-8 άτομα)

2 φύλλα σφολιάτας

6-8 αυγά βραστά και ψιλοκομμένα

½ κιλό τυρί φέτα χονδροτριμμένη

1 ½ κουτ.σούπας δυόσμο φρέσκο ή ξερό

1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό

500 γρμ γάλα φρέσκο

250 γρμ βούτυρο

1 κουτ.σούπας σουσάμι

Αναλογο αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Αλείφουμε καλά με βιταμ ένα μέτριο ταψί.

Τοποθετούμε στη βάση του ενα φύλλο σφολιάτας.

Σε μια Βαθιά λεκάνη ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα βραστά αυγά, το δυόσμο και τη φέτα και αλατοπιπερώνουμε.

Σε ενα σκεύος ρίχνουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο και αφήνουμε να πάρει μια ελαφρίά βράση. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε έως ότου γινει μια παχύρευστη και σφικτή κρέμα.

Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα από το σιμιγδάλι μέσα στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί, την απλώνουμε και κλείνουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας. Σφραγίζουμε προσεκτικά τις πλευρές της πίτας με ένα πιρούνι, πατώντας και τα δύο φύλλα της σφολιάτας ώστε να κολλήσουν.

Πουδράρουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 c για 20 λεπτά περίπου.

*Οι οδηγίες για συνταγές δίνονται συνήθως στην οριστική ενεστώτα ή μερικές φορές στην προστακτική αορίστου.

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ                                                                                            ΚΛΙΚ ——->>>

3EGLISEIS
 

ΚΛΙΚ —->>>

APOTELESMATIKES_PROTASEIS

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s